Ford B-Max – шампионът на икономичните двигатели

03/12/2012

Ford B-MaxНовият Ford B-MAX поставя нови стандарти в класа си за икономия на гориво и СО2 емисии благодарение на последните бензинови и дизелови двигатели на Ford. Пъргавият мултифункционален автомобил е с най-добрите в класа разход на гориво и СО2 емисии за бензиновите и дизеловите си версии.

Новият B-MAX, задвижван от 1.6-литров TDCi двигател, е със 104 г/км СО2 емисии и 4.0 л/100 км разход на гориво. Това е сравнено с СО2 емисии между 109 и 119 г/км и разход на гориво между 4.1 и 4.6 л/100 км на конкурентни мултифункционални автомобили на пазара.

B-MAX с 1.0-литровия бензинов EcoBoost двигател (120 к.с.) е със 114 г/км СО2 емисии и разход на гориво 4.9 л/100 км. Клиентите могат да спестят около 340 евро* годишно в сравнение с бензиновите конкуренти на B-MAX, чиито показатели са 134-149 г/км СО2 емисии и 5.7-6.4 л/100 км разход на гориво.

„Нашата цел с B-MAX беше да предефинираме сегмента посредством технологии и находчивост – а това включва най-добрия разход на гориво,” коментира Барб Самардзич, Вицепрезидент по продуктовото развитие във Ford-Европа.

B-MAX се характеризира с гама от технологии за намаляване на разхода на гориво и СО2 емисиите. Те включват Start-Stop система, която автоматично изгася двигателя при спрял автомобил; Информационната система на Ford за Еко режим, която помага на водача да кара по-икономично; Индикатор за превключване на предавките, който сигнализира най-подходящото време за смяната им; Интелигентното регенеративно зареждане, което зарежда акумулатора в най-икономичните моменти от пътуването.

Стартът на производството на B-MAX изискваше нов подход при конструирането на вратите, чийто резултат е безпрепятствен достъп за водача, пътниците и багажа, като централните колони са вградени в самите врати. B-MAX също предлага майсторска изработка и висококачествени материали, рядко срещани в достъпни компактни автомобили, заедно с гъвкаво място за сядане и водещо в класа пространство за багаж.