Citroen C4 Cactus: Нов свят, нови идеи!

18/09/2014

Citroen C4 CactusСъс Citroen C4 Cactus френската автомобилна компания отговаря на днешните изисквания като предлага истинска алтернатива на компактните хечбек автомобили. Във високо конкурентния сегмент С, в който кодовете изглеждат непроменими, Citroen C4 Cactus се различава с уникален дизайн, съчетаващ функционалност и атрактивност.

Citroen C4 Cactus предизвиква поставя основите на нови изисквания към автомобилите: дизайн, комфорт, полезни технологии, и всичко това в „контролиран” бюджет.

За да отговори на новото предизвикателство, Ситроен избира нов подход:
Дава повече стойност на това, което е от значение за клиента. Усвоява технологичните иновации и работи в посока подобряване на дизайн, комфорт, лесна употреба и намалени експлоатационни разходи.

  • Airbump: елементи в екстериора на автомобила, иновация на Ситроен. Полезни, естетични, придаващи индивидуалност, подсилват дизайна с графичния си вид и предпазват каросерията.
  • 100% дигитален и интуитивен интерфейс за управление: за да предложи на водача простор и лесен достъп до командите, автомобилът е оборудван серийно с 7-инчов тактилен екран.
  • Широки предни седалки в стил диван.
  • Airbag In Roof – Въздушна възглавница за пасажера, разположена на тавана на автомобила: новост, която освобождава повече пространство за пасажера до водача, както и възможност за увеличаване обема на пространството за подреждане на вещи.
  • Панорамен остъклен покрив с термозащита, за да се „къпе” в светлина купето, без да се усеща топлината.

Чрез премахване на всичко излишно в автомобила са намалени екплоатационните разходи. Благодарение на оптимизираната платформа и двигатели последно поколение Ситроен успява да намали теглото на новия модел с 200 кг (в сравнение с CITROËN C4). Резултатът е съчетание на удоволствие при управление с намалена консумация на въглероден двуокис и гориво (само 82гр CO2/kм или 3,1 l/100 kм за версия дизел и по-малко от 100гр CO2/km при версия бензин).