Opel Ampera – електромобилност без компромиси

09/10/2012

opel amperaAmpera е революционен електрически автомобил, който ви дава мобилност в ежедневието без компромиси, благодарение на своята система за задвижване с увеличен пробег. Тя действа така: литиево-йонната батерия осигурява необходимата мощност за изминаването на първите 40-80 км – това е достатъчно, за да покрие нормалния дневен маршрут в Европа. Когато батерията се изчерпи, се включва системата за увеличаване на пробега. Задвижваният с бензин двигател генерира електрическа енергия за допълнителни 500 км. Реално, колелата са задвижвани чрез електрическа тяга по всяко време и скорост на движение.

Лесна за зареждане, с ниски емисии и разходи

Емисиите на СО2 са 0 г/км при движение на батерия и по-малко от 40 г/км при увеличаване на пробега. Батерията може да бъде заредена за 4 часа, като се включи в стандартен ел. контакт. Шофирането на електроенергия е много икономично. По наши изчисления, разходът за изминаването на 1 км на електричество ще струва около 1/5 от цената при движение на бензин.

Удоволствие от шофирането

Ще бъдете изненадани колко забавно е шофирането на електричество! Почти напълно безшумният ел. двигател крие 370 Нм въртящ момент и 111Кв електрическа мощност. Това е равно на 150 к.с. и дава на Ampera максимална скорост от 160 км/ч. Пълният въртящ момент е на разположение още при 0 км/ч. За сравнение, обикновеният бензинов двигател трябва да развие 3000-4000 оборота, за да постигне такъв въртящ момент.

Комфорт, сигурност и дизайн на най-високо ниво

Ampera предлага пълния обем, комфорт и удобство, които очаквате от един модерен автомобил с 5 врати, 4 места и товарно пространство от над 300 л. Високото ниво на безопасност бе потвърдено от 5-звездния рейтинг получен от организацията Euro NCAP.

С динамичният си, почти агресивен външен вид Ampera може би изглежда като концептуален автомобил, но изгладените аеродинамични линии имат своята цел – да помогнат за увеличаването на пробега и намаляването на емисиите.

Повече информация ще намерите на www.opel.bg