Peugeot iOn – нова концепция за мобилност

25/07/2012

Peugeot iOniOn предлага нова концепция за мобилност, по-добре адаптирана към съвременните условия в градската и крайградската среда. Компактните размери и безспорните предимства на електрическия двигател по отношение на шум и замърсяването се допълват от литиево-йонната батерия, която отговаря на реалните потребности. Благодарение на нея и на оптимизираното възстановяване на енергията, автономността на iOn може да достигне 150 км. В реални условия това е напълно достатъчно, защото 90% от ежедневните ни преходи с автомобил са под 60 км (източник Франция BIPE – Кабинет за икономически изследвания и стратегически консултации).

iOn е идеален за града
Закръглен, с малък преден капак, който преминава в скосено предно стъкло, с големи стъкла… iOn ви става симпатичен веднага. Динамичният и оригинален външен вид, заедно с технологиите придават модерен имидж на притежателя му.
iOn е създаден специално за града и неговата периферия : благодарение на електроусилвателя на волана и забележителния радиус на завой, той се справя лесно с движението, като може да развие максимална скорост от 130 км/ч на автомагистралата. Пъргав, ловък и компактен – с дължина 3,48 м и широчина 1,47 м , iOn няма проблеми с паркирането в града. От друга страна, значителната височина на купето и междуосието от 2,55 м гарантират достатъчно пространство в автомобила, където могат да пътуват удобно четирима възрастни.

Бързо зареждане за 30 минути
Презареждането на iOn е лесно, бързо и удобно, съобразено с времето, с което разполагате, и мястото, където се намирате. Бързото зареждане на батерията до 80% се извършва за 30 минути, до 50% за 15 минути, а до 25% само за 5
минути. Това става чрез специални зарядни устройства на обществени места, които подават постоянен ток с голяма сила.

Нормално зареждане за 6 часа
Можете да заредите автомобила си вкъщи или в офиса, на паркинг и на всяко обществено място, където е инсталиран пост за презареждане. Зареждането се извършва чрез обезопасен кабел, дълъг 5 метра (доставен с автомобила), със стандартен щепсел, който може да се включи в домашната електрическа мрежа или монофазна мрежа 220 V. Зареждането спира автоматично, когато батерията е заредена.

източник: www.peugeot.bg