Infiniti M35h – мощ и ефективност без компромиси

11/09/2013

Infiniti M35hInfiniti M35h съчетава елегантен и отличаващ се дизайн с новаторска и интуитивна технология. Зашеметяващото ускорение на един от най-мощните електромотори в автомобил с хибриден двигател ви гарантира свежи изживявания, без това да е за сметка на останалите показатели и ниските емисии на CO2.

Безкомпромиснаа хармония между изживяването при шофиране и високата ефективност на хибрида
В новия Infiniti M35h една система майсторски съчетава високата ефективност и тръпнещото въодушевление без компромиси. тя се характеризира едновременно на ниски емисии на CO2, и мощни динамични показатели, като ускорява от 0 до 100 км/ч за удивителните 5,5 секунди.

По-плавен, по-икономичен, по-бърз
Първият хибрид на Infiniti, M35h, е разработен в съответствие с най-високите технологични стандарти и е снабден със забележително мощен литиево-йонен акумулатор, най-съвременно, хибридно, електрическо сервоуправление и новаторската технология на Infiniti за звуково сигнализиране на пешеходците(VSP – Vehicle Sound for Pedestrians).

Системата „Infinity Direct Response Hybrid
Infinity M Hybrid съчетава бензинов 3,5 литров V6 двигател(306 к.с. и 225 Kb) с електромотор(68 к.с. и 50kB), които произвеждат вълнуващите 364 к.с. С помощта на два съединителя тази мощ се предава директно и безпрепятствено през 7-степенната автоматична скоростна кутия до задните колела. Резултатъ е по-голяма мощ, съчетана с по-добра ефективност и по-силно усещане за връзка с автомобила – този ефект при Infinity се нариа „Direct Response“.

Два пъти по-малък, но два пъти по-мощен – литиево-йонният акумулатор
Сърцето на Infiniti M35h е новаторския литиево-йонен акумулатор. Тази лека и компактна акумулаторна технология е забележително малка по своите размери. Притежавайки способността да съхранява повече енергия, акумулаторът на M35h е изключително постижение по отношение на енергийната ефективност. Резултатът е, че той зарежда и освобождава енергията по-бързо от останалите акумулатори за хибриди. Благодарение на впечатляващата плътност на енергията пълния хибрид Infiniti M35h – коеот означава, че електромоторът може да се използва като единствен източник на задвижване при шофиране с по-малко ускорение – е способен да достигне скорост от 80 км/ч изцяло в електрически режим. Мощният акумулатор дава също така възможност на водачите да се движат само на електрическа енергия при постояна скорост 120км/1 на равна магистрала.

Шофиране без усилие с новаторското хибридно, електрическо сервоуправление
Новаторското хибридно електрическо сервоуправление осигурява помощ при шофиране, която при всякакви обстоятелства поддържа гладкото усещане, характерно за хидравличното управление, и същевременно оптимизира икономията на гориво.

Регенеративната спирачна система помага за зареждането на акумулатора
Регенеративната спирачна система се възползва от цялата кинетична енергия, произведена при натискане на спирачките, и я преобразува в полезна електроенергия. При натискане на спирачките енергията, която обикновено се губи, тук пренасочва за зареждане на мощния литиево-йонен акумулатор, осигурявайки по-продължителна автономност и по-висока икономия на горивото.

Системата за сигнализиране за приближаващ автомобил, предназначена за пешеходците
Infiniti M35h е един от първите хибриди в света, снабден стандартно със звукова система за сигнализиране на пешеходците. При електрическия режим на управление новата система за звуково сигнализиране за приближаващ автомобил, предназначена за пешеходците(VSP – Approaching Vehicle Sound for Pedestrians), в Infiniti M35h излъчва набор от отличителни звуци, които уведомяват пешеходците за присъствието на автомобил. Произведеният звук се извива от високи към ниски честоти в зависимост от скоростта на автомобила и от това дали M35h ускорява или намалява скоростта си на движение.

източник: www.infiniti.bg