Lexus CT 200h 2010 – едно бижу на пътя

28/08/2013

Lexus CT 200hLexus CT 200h е един от хибридните автомобилите на родния пазар, които са изключително ориентирани в модернизма при автомобилостроенето с оглед своя малък и компактен размер, но също така и страхотната си ефективност. Освен по-горе посочените предимства, то Lexus CT 200h предлага нещо наистина неочаквано за своите собственици – едно приятно и свежо каране.

Lexus CT 200h e автомобил, който е създал собствена ниша сред компактните луксозни возила на пазара днес. Идеята на създателите от Лексус с тази супер икономична кола е да се привлекат младите хора. Въпреки че дори към настоящия момент няма коренни изменения по модела, то той продължава да бъде високо ценен от почитателите на по-малките автомобили. Единственото, което можете да откриете като бонус са последните години са няколко нови цвята и модернизация на информационната система на автомобила, което от своя страна доказва, че създателите на Lexus CT 200h са си свършили работата още с пускането му на пазара през 2010 година.

Всъщност Lexus CT 200h 2010 не се отличава коренно от останалите автомобили на пътя, въпреки че е хибрид и трудно бихте разбрали, че покрай вас минава подобен автомобил, нито пък, че марката му е Lexus.

Двигателят на Lexus CT 200h е с комбинирана мощност от 134 конски сили като моделът му е същият, който се използва при създаването на Toyota Prius. Батерията, съхраняваща енергията, която автомобилът използва е изградена от желязно-никелова сплав.

От Lexus са предвидили три режима на шофиране, за всеки избрал Lexus CT 200h 2010 за свой автомобил. Еко версията е доста икономична и дори на моменти досадна, но това се компенсира от стандартната и спортната версии, които със сигурност правят приятно сядането зад волана.

Lexus CT 200h интериорИнтериора на Lexus CT 200h 2010 също изненадва със своята изисканост и широките пространства, предвидени от дизайнерите на колата. Въпреки малкия размер, то в този автомобил трудно бихте се почувствали натясно и ще се насладите на икономично и приятно шофиране, както в града, така и извън него.

Автор: Ангел Евтимов