Peugeot 508 RXH – дизелов хибрид със забележителен външен вид

31/01/2012

Peugeot 3008 Hybrid4След лансирането на 508 седан и SW, които вече спечелиха много почитатели заради елегантността, качеството и икономичността си, 508 RXH идва да докаже за пореден път, че марката Peugeot издига нивото на моделите си и че има сериозна преднина в технологично и екологично отношение.

Специфичният външен вид и дизайн поставят 508 RXH в класа на луксозните all road автомобили. Оригинален, изискан, по-висок и по-широк, той се отличава със забележителни LED-светлини. Трите им вертикални следи от двете страни на стилната изпъкнала решетка, са идентификацията на 508 RXH през деня и нощта.

За да подчертае изключителния характер, интериорът на 508 RXH получава специфични цветове и благородни материали, оригинални декори и кожа alcantara.

Уникалното ниво на изпълнение и оборудване е достойно за класата на автомобила и технологичното му съдържание. Благодарение на богатото си серийно оборудване (безконтактно запалване, електрически регулируеми предни седалки, индикация на нивото на очите, джанти 18’’, стъклен панорамен покрив, многопластови свръхтонирани странични стъкла, радионавигация WIP Nav Plus и др.), той предлага високо ниво на комфорт.

508 RXH е оборудван с двигателя 2.0 l HDi FAP HYbrid4, първият в света хибриден дизел, гарантиращ удоволствие от управлението и безгранична свобода на движението. С максимална мощност 147 kW (200 к.с.), 4 задвижващи колела и максимален въртящ момент от 450 Nm, 508 RXH e създаден, за да бъде ефикасен във всяка ситуация и при всякакви условия. Той обогатява сегмента с нови възможности, предлагайки 100% електрически режим, идеален за града. Разходът на гориво и емисиите CO2 в смесен цикъл достигат забележителни за сегмента стойности: под 4.2 л/100 км и 109 г/км.

източник: www.peugeot.bg